Multifunkcni Tiskarna

„My Precious"

Multifunkcni Tiskarna

Příspěvekod casper » pát 09. zář 2011 9:03:30

Zdravim vsechny,
resim takovy maly problem :-). Setril jsem si do kasicky 50 na tiskarnu a presto ze kasicka je mala mam na nini rozpocet
11050 korun
na Multifunkcni tiskarnu a protoze parametrum tiskaren rozumim jako koza petrzeli chci se optat jestli mi nekdo pomuze vybrat neco zajimaveho.
Co od tiskarny potrebuji. Krom dlouhe zivotnosti a moznosti nepravidelne tisknout.
  • Nizka cena naplni (cena by nemela prekrocit unosnou miru)
  • Barevny Scanner
  • Barevny tisk, idealne s moznosti tisku fotografii
  • Linux friendly reseni
  • Moznost pripojeni do site pres TCP-IP

Libilo by se mi spousta dalsich veci jako podporu pro tiskovy server primo v zarizeni a moznost posilat oscannovany dokumenty pres sit na disk nebo do mailu. Preferoval bych laserovou techniku tisku ale necham se presvedcit rozumnymi argumenty i na nejake jine ;-). Jak rikam nemam predstavu co tyhle srandy dneska stoji.

Idelane vybrat model co ma bud ALza mironet nebo czc abych to nemel moc daleko ;-)

Diky vsem za rady
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?

:-DVite proc nejsou Windows ve StarTrecku?
Odpoved je snadna je to z budoucnosti :-D
casper
 
Příspěvky: 42
Registrován: sob 18. črc 2009 13:17:51

Re: Multifunkcni Tiskarna

Příspěvekod Human » ned 11. zář 2011 8:11:27

Ahoj,

máš docela vysoké nároky [hehe4]. Ale proč nebýt náročný, že. Tiskové náklady jsou problém u všech výrobců - obvykle náplně vyjdou na víc peněz než daná tiskárna, pokud to není skutečně profi HW. Obecně ale čím obskurnější značka, tím větší šance, že se nedá sehnat levnější náhradní toner od druhovýrobce, protože není dost velká poptávka. Doporučil bych tedy nějakou velkou firmu, např. HP. Ale myslím že je použitelné vše, co se používá ve velkém ve firmách. Co se linux friendly týká, opět bych doporučil hlavně HP, jejich hplip ovladač je na velmi dobré úrovni a snadno instalovatelný. S jinými výrobci moc zkušeností nemám, doma mám Epsona a ten funguje také bez větších problémů leč tonery jsou dražší. Osobně zkušenost pod linuxem s přímo multifunkcí nemám, protože mám 2 samostatná zařízení, ale mám ještě starší USB skener HP a ten funguje plug & play bez zaváhání. Při komunikaci přes LAN navíc komunikace funguje standardizovaně mimo jiné protokoly přes postscript a tedy bych čekal méně problémů než třeba přes USB. Finančně zajímavá barevná laserová multifunkce co plní všechny tvé požadavky (cenu tonerů si musíš rozvážit sám) je například tahle: http://www.alza.cz/hp-color-laserjet-pr ... 94746.html
[tux]VAROVÁNÍ MICROSOFTU
Toto individuum je Linux pozitivní. Bezpečná komunikace možná pouze za použití aplikace Microsoft® Windows BrainWasher TM. Bezpečný, komunikace a Microsoft Windows BrainWasher jsou ochranné známky společnosti Microsoft Corporation.
Uživatelský avatar
Human
Moderátor
 
Příspěvky: 433
Registrován: čtv 01. led 2009 17:07:37
Bydliště: Dačice

Re: Multifunkcni Tiskarna

Příspěvekod casper » stř 28. zář 2011 21:00:12

Zdarek,
diky za radu tenhle stroj vypada celkem zajimave myslim ze do nej pujdu. I kdyz cena kompletni naplne vyjde na cca 6 tisic myslim ze barevne zase tak moc tisknout nebudu ze to bude tak rekneme 20% celkoveho objemu tisku :-) takze se nakonec 1500 ze jeden kus cerne neni tak moc zvlast kdyz si clovek uvedomi ze je to komplet. Myslim ze obecne rady ktere jsi sem hodil se daji aplikovat pro vetsinu lidi kteri se pokusi poridit si domu nejake to tisknouci zarizeni.

Az to poridim zkusim se hodit par zkusenosti s touhle srandou. Bohuzel to musim skloubit s nakupem UPS, pocitac se chova divne pri zapinani a obcas proste nezapne monitor a po testovani u prodejce dosli k zaveru ze je to mooozna deskou nebo spatnou elektrinou protoze jim to nic nedelalo az na to ze se jim widle jednou nechteli vzbudit z rezimu spanku. Takze mi po 14 dnech bez kompu nabidli ze muzou poslat desku na otestovani od vyrobce coz porva dalsi mesic. Tak jsem s diky odmitnul s tim ze nejdive koupim UPS ;-)
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?

:-DVite proc nejsou Windows ve StarTrecku?
Odpoved je snadna je to z budoucnosti :-D
casper
 
Příspěvky: 42
Registrován: sob 18. črc 2009 13:17:51


Zpět na Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Tvj prohle nepodporuje flash. cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz